DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Wethouders Gemeente Zoetermeer brengen werkbezoek aan Werkleerbedrijven van DSW

vrijdag 1 september 2017

Op donderdag 24 augustus brachten de wethouders Taco Kuiper (Sociale Zaken en Wonen) Marc Rosier (Stedelijke Ontwikkeling) en senior beleidsambtenaar Krijn Sijrier een bezoek aan NBD Biblion en Nedcargo in Zoetermeer. Ze bezochten beide bedrijven in het kader van de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

NBD Biblion
NBD Biblion maakt jaarlijks 2,5 miljoen boeken die geschikt zijn voor bibliotheken, scholen en universiteiten. NBD Biblion is de grootste buitenlocatie binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Zoetermeer. Bij NBD Biblion werken 20 DSW-medewerkers op de productieafdeling. Zij voorzien de boeken onder meer van een harde kaft. Wethouder Kuiper was onder de indruk van de manier waarop het bedrijf samenwerkt met DSW: ‘Bedrijven zoals NBD Biblion zijn een voorbeeld voor anderen. Deze samenwerking geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer mogelijkheden en kansen. Het toont voor mij ook dat het principe van een werkleerbedrijf werkt.’

Nedcargo
Nedcargo is een internationale logistiek dienstverlener, een van de grootste van het land. In Zoetermeer is Nedcargo gespecialiseerd in gedistilleerd. Sommige producten hebben bepaalde klanteisen zoals bijvoorbeeld een specifiek label of cadeautje bij de fles. Standaard werken er twaalf DSW-medewekers bij Nedcargo onder leiding van een voorman. Als er grote orders zijn, kan dit oplopen tot twintig medewerkers. “Aan onze klanten dragen we onze sociale boodschap uit. We krijgen daarop positieve reacties. In deze tijd zien bedrijven steeds meer de waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een goede groep, we zouden ze niet meer willen missen”, aldus Rob Brittijn van Nedcargo.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Wilt u ook als bedrijf invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en arbeidsbeperkten een plek bieden? DSW en WSP ZHC ondersteunen werkzoekenden die niet op eigen kracht werk kunnen vinden. Samen met u als werkgever bereiden we hen voor op een toekomst van vakmanschap. Dat resulteert in sociaal verantwoord ondernemerschap.
-        Goed voor uw bedrijfsimago
-        Steeds vaker een voorwaarde voor overheidsopdrachten
-        Invulling van de Banenafspraak

In het Sociaal Akkoord hebben kabinet en sociale partners afgesproken dat er in de periode tot en met 2026 in totaal 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Private werkgevers stellen zich garant voor 100.000 extra banen en de overheid als werkgever voor nog eens 25.000 extra banen. Deze extra banen zijn bedoeld voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig een inkomen op het niveau van het wettelijk minimumloon te verdienen

Wilt u meer weten, bel voor informatie of maak een vrijblijvende afspraak: 079-3633401/402.

 

« Terug naar overzicht