DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Werkfonds RijswijkBuiten: Ondertekening tijdens Provada

woensdag 29 juni 2016

Wat hebben DSW Rijswijk e.o., gemeente Rijswijk, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Stichting Haagbouw, Boele & Van Eesteren en Roosdom Tijhuis gemeen? Het Werkfonds RijswijkBuiten.

Door de ondertekening van de intentieovereenkomst werkfonds RijswijkBuiten tijdens de Provada, de Onroerend Goed beurs in de Amsterdamse RAI, op 5 juni jl. nemen bedrijven opnieuw het initiatief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten voor aanpalende werkzaamheden in de bouw en openbare ruimte. Een voorbeeld hiervan is de inzet van DSW-medewerkers bij de aanplanting van haagbeuken in de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. En de inzet bij het schoonhouden van de bouwketen van Dura Vermeer.

Idee
Het idee achter de samenwerkingsovereenkomst is gebaseerd op: ontwikkeling op maatschappelijk gebied. Zo zijn er in de intentieovereenkomst bepalingen opgenomen over het bevorderen van de werkgelegenheid en het realiseren van laaggeschoolde arbeidsplaatsen, stageplaatsen en leerwerkplaatsen. Bovendien biedt een gezamenlijke aanpak meer mogelijkheden dan elke partij afzonderlijk kan realiseren. Hiermee laten alle betrokken partijen zien dat zij zich niet alleen willen inzetten voor het bereikbaar maken van wooncarrières, maar ook voor werkcarrières voor doelgroepen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is.

2013
In 2013 waren ze ervan overtuigd dat meer partners zich zouden aansluiten bij het werkfonds RijswijkBuiten. En nu drie jaar later, werd de overeenkomst door zes partijen getekend. Een verdubbeling. In de periode van 2013 tot en met 2023 worden er in Rijswijk 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd in diverse typen en prijsklassen. RijswijkBuiten wordt de meest duurzame wijk van Nederland en loopt hierbij voor op het overheidsbeleid met woningen met een EPC van 0,0!

« Terug naar overzicht
IMG 5805.125705