DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Welkom bij Hollandplant

vrijdag 28 oktober 2016

Afgelopen weken hebben wij een proef gedaan bij kwekerij Hollandplant om te ervaren of het in de toekomst mogelijk is een team DSW-medewerkers in te zetten. De werkzaamheden bestonden uit het schoonmaken en verkoop klaar maken van planten, het bouwen van Deense containers, het steken van Geraniumstekken en diverse andere taken. Wij kijken terug op een geslaagde proef en gaan met HollandPlant in gesprek over de toekomst.

Geranium, Fuchsia en Hortensia
Hollandplant is een kwekerij in Lansingerland met brede diversiteit aan producten. Zo worden er kamerplanten in grotere potmaten geteeld en seizoensgebonden producten in het voorjaar en de zomer. Denk hierbij aan Geranium, Fuchsia en Hortensia. Door deze diversiteit aan producten denken wij dat een samenwerking tussen Hollandplant en DSW haalbaar kan zijn. Een dergelijk breed assortiment zorgt er voor dat het aanbod van werk en taken continu is. Binnen dit werk zouden wij een goede afstemming kunnen maken tussen vraag aan arbeid en het aanbod aan vaardigheden.

Paprika, tomaat, komkommer en aubergine
Hollandplant is ook gespecialiseerd in de opkweek van paprika- , tomaat-, komkommer- en aubergineplanten voor de professionele glastuinbouw in verschillende landen binnen Europa. Essentieel voor HollandPlant is de kwaliteit van de planten. De kwekerijen van Hollandplant zijn zo ingericht dat zowel grote als kleine partijen planten flexibel opgekweekt en afgeleverd kunnen worden. Niet alleen het ras of de zaai- en afleverdatum kan flexibel vastgelegd worden, maar ook bijvoorbeeld de potsoort, het aantal planten per vierkante meter en de manier van opkweken. De afleversnelheid wordt aangepast aan de plantcapaciteit van de klant. De opkweek van onze planten vindt plaats op verschillende tuinen in de omgeving van Bergschenhoek en Bleiswijk.

 

 

« Terug naar overzicht