DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Week van de Alfabetisering

dinsdag 6 september 2016

Het aantal laaggeletterden groeit nog steeds. We willen deze groei stoppen en samen minstens 100.00 mensen per jaar scholen. Via scholing kunnen ze weer meedoen in de samenleving en groei, geluk en gezondheid realiseren. Haak aan, help de Stichting Lezen & Schrijven mee!

Stop laaggeletterdheid!
2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. En daardoor met het begrijpen van informatie. Informatie die nodig is om goed mee te kunnen doen in onze samenleving. Het aantal mensen dat laaggeletterd is groeit nog steeds. We willen deze groei stoppen en samen minstens 100.00 mensen per jaar scholen, zodat ze weer kunnen ze weer meedoen in de samenleving.

Tijd voor taal
Ieder jaar in de week rond Wereldalfabetiseringsdag op 8 september, roept Stichting Lezen & Schrijven heel Nederland op om activiteiten te organiseren rond taal en scholing. Via de duizenden evenementen maken buurtgenoten, vrijwilligers, scholen, kinderen, opa’s, oma’s, bedrijven en organisaties meer mensen bewust van de noodzaak om mensen bij te scholen. Ook jij kunt meedoen. Organiseer een activiteit zoals een taallunch, voorleesmiddag, gedichtenwedstrijd, een middag kaarten schrijven of een voorleessessie. Kijk voor inspiratie en het aanmelden van activiteiten op de site van Week van de Alfabetisering.

Landelijke activiteiten in 2016
Een aantal dagen van de Week van de Alfabetisering staat in het teken van een landelijke activiteit. Dat betekent dat er die dag extra aandacht besteed wordt aan een speciale doelgroep of activiteit. Veel mensen en organisaties sluiten zich hierbij aan en varen mee op de landelijke (media-)aandacht. Het is ook mogelijk om een activiteit op een andere dag in de Week (5 t/m 11 september) te organiseren als dat beter past. 

De landelijke activiteiten in 2016 zijn:

Bron: Stichting Lezen en Schrijven

« Terug naar overzicht