DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

September ‘Maand van de Participatie’ voor ondernemers

donderdag 1 september 2016

Goed personeel is een voorwaarde voor succes van uw onderneming. Maar hoe organiseert u dit als werkgever? En hoe geeft u invulling aan banen in het kader van de Banenafspraak?

In september ‘Maand van de Participatie’ organiseert arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC) diverse bijeenkomsten voor ondernemers. Want ondernemers die het lef en het hart hebben om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden binnen hun bedrijf, kunnen rekenen op steun van de ZHC gemeenten en het UWV. Door de inzet van deze ondernemers krijgen de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - waaronder de mensen met een arbeidsbeperking - een kans om weer mee te doen!

De gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Voorschoten vormen samen de arbeidsmarktregio ZHC. Hun gezamenlijke WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) brengt gemotiveerd personeel en bedrijven kosteloos bij elkaar; of het nu om vast, tijdelijk of juist flexibel personeel gaat.

ZHC biedt werkgevers daarom deze interessante bijeenkomsten in september:

Op 5 september toert de rode Tempo Team bus door de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC). De bus doet alle gemeenten aan en bij iedere stop wordt een speedmeet georganiseerd door het WerkgeversServicepunt ZHC en Tempo Team om ter plekke kandidaten en werkgevers te matchen.  

15 september: Inspiratiemiddag voor ondernemers
Deze Inspiratiemiddag staat in het teken van kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inspirator Robin van Galen (olympisch waterpolo coach) vertelt over het ‘Onmogelijke mogelijk maken’. Er worden twee websites gelanceerd voor ondernemers (Smaakmaker campagne en nieuwe website van het WerkgeversServicepunt ZHC) en uiteraard is er gelegenheid tot netwerken tijdens een gezellige borrel.

Locatie Inspiratiemiddag: Kwekerij Lankhaar, Groendalseweg 74, Bleiswijk.

Overzicht alle activiteiten in deze Maand van de Participatie

  • 1 september: Ontbijtbijeenkomst Business Breakfast Club Zoetermeer, bij DSW.
  • 2 september: Ter Zake ondernemersborrel 'Back to Business' in Zoetermeer.
  • 5 september: Bus-toer en speed-meets door Tempo Team en WSP ZHC.
  • 15 september:Inspiratiemiddag ZHC werkt! WSP ZHC en Werkbedrijf ZHC organiseren deze inspiratiemiddag voor ondernemers uit de regio.
  • 21 september: Miljoenennotaontbijt RVOZ: ‘Zoetermeer Wereldberoemd
« Terug naar overzicht