DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Remco Wijnia blikt terug: “Bruggen bouwen en mensen verbinden”

vrijdag 2 juni 2017

Begin mei verruilde Remco Wijnia zijn directeurschap bij DSW voor die van kwartiermaker en beoogd directeur van het Participatiebedrijf Purmerend en Zaanstad. Op deze plek blikt hij nog een keer terug.

Een 10 met een griffel
“In 2005 stapte ik binnen bij DSW vanuit de behoefte om iets voor mensen te doen. En dat doel is zeker uitgekomen. Ik geloof dat een druppel op een gloeiende plaat wel helpt. Als je mensen ziet ontwikkelen, ook al is het maar een klein beetje, dan kan ik daar echt van genieten. Daar krijg ik energie van. Wij zijn de echte wereld, hier is alles echt en puur. Dat trekt mij aan. Het is ons goed gelukt om mensen op andere plekken aan het werk te zetten. Integer en als goed werkgever. Altijd met een 10 en een griffel van de arbeidsinspectie. Dat is super belangrijk en daar ben ik trots op. Laatst kwam er een medewerker naar mij toe die zei: ‘u gaat nu weg en dat vind ik jammer, want u bent altijd zo beleefd’. Dat was een super mooi compliment. Ik spreek mensen aan met respect. Minder goed gelukt is het om de contracten zo te bestendigen dat we echt partners van bedrijven zijn geworden voor langere tijd en voor een eerlijke prijs. Maar dat had natuurlijk ook met de neergaande economie te maken.”

Leef gezond en toon respect
“Ik kijk met een gemixt gevoel terug op mijn tijd bij DSW. Wat ik lastig vond is dat we altijd te maken hadden met krimpende budgetten. Maar we hebben altijd geprobeerd zoveel mogelijk te doen. En wat we konden bereiken was dan weer heel gaaf. Wat ik medewerkers mee wil geven is dat ze vooral vanuit onze kernwaarden moeten blijven werken. Omdat dat echt helpt. Werk en leef vanuit respect. Blijf lef tonen. En durf ook eens nee te zeggen. Wees eerlijk en maak duidelijke afspraken. Elke dag een beetje beter en met de klant centraal. Maar boven alles: leef gezond. Want je kunt nog zo succesvol zijn, als je gezondheid je in de steek laat houdt alles op. Waar ik in mijn nieuwe baan naar uitzie is het onbekende. Daar houd ik van. Naast dat het geografisch een perfecte plek is sluit de baan 100 procent aan bij wat ik wil: bruggen bouwen en mensen verbinden.”

« Terug naar overzicht