DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Ja-maar-bingo neemt bezwaren weg

maandag 30 mei 2016

Op 17 mei organiseerden VNO-NCW Oostland en Sociaal Werkbedrijf DSW samen een bijeenkomst voor ondernemers uit het Oostland, bij de International Innovation Company (IIC) in huis. Bij IIC konden ze uitgebreid proeven aan de participatiepraktijk. Via een rondleiding, inspirerende sprekers en een ‘ja-maar-bingo’ werd hun mindset gevormd. En werden eventuele bezwaren weggenomen om mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Want ‘iedereen heeft talent’, daar is IIC-CEO Patrick Schneider al dertig jaar van overtuigd.

Participatie in de praktijk
In zijn rol als directeur DSW en bestuurslid VNO-NCW ging Remco Wijnia in op hoe je de Participatiewet in de praktijk uitvoert. "Er zijn voor bedrijven verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld als bedrijf medewerkers inlenen. Een goed voorbeeld is Dille en Kamille. Medewerkers van DSW werken daar op locatie waar ze woonaccessoires stickeren en verschillende goederen in elkaar zetten. Maar het is voor bedrijven ook mogelijk om werk uit te besteden. Hoenderdaal Fastners laat sinds 2014 een groot gedeelte van de schroeven inpakken door DSW."

Collectief
Gastspreker Aart van der Gaag is trekker van het 100.000 banenplan. Hij motiveert ondernemers om mensen in dienst te nemen die langdurig in de bijstand zitten of die een beperking hebben. "Op 1 januari 2015 trad de Participatiewet in werking. Het bedrijfsleven heeft de collectieve verantwoordelijkheid om tussen 2014 en 2026 100.000 extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In juli, als de officiële cijfers er zijn, komen we uit tussen de 12.000 en 15.000 banen."

Ontzorgen
Toch heeft nu nog slechts vijf tot zes procent van de bedrijven mensen met een arbeidsbeperking in dienst. Om zich te verplaatsen in de achterblijvers, spelen de ondernemers uit het Oostland de ‘ja-maar-bingo’. De top-3 van argumenten om nog niet mee te doen zijn: ‘er is meer onderzoek nodig’, ‘dat is moeilijk uit te voeren’ en ‘geen tijd’. Deze argumenten zijn volgens Van der Gaag gemakkelijk te weerleggen. "Je kunt je bijvoorbeeld door DSW laten ontzorgen. Ook het onderzoek hoef je niet zelf te doen. Ik raad iedereen aan te beginnen en goed na te denken en te kijken hoe collega’s het aanpakken. En zorg vooral voor goede begeleiding."

Anders begaafd
IIC is een van de zes werkleerbedrijven van Sociaal Werkbedrijf DSW en werkt al dertig jaar met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Schneider: "Wij hebben het nooit over mensen met een beperking, maar over mensen die ‘anders begaafd’ zijn. Wij zoeken het werk bij de mensen en krijgen daar veel voor terug". In zes logistieke hallen verzamelt IIC de orders voor klanten in 83 landen. Om de producten vervolgens handmatig in elkaar te zetten. Bij IIC werken veel mensen met een arbeidsbeperking. "We knippen het werk voor hen op in stukjes en kijken naar wat ze kunnen", zegt Schneider. “Ons productieproces is flexibel en daardoor kunnen we op ieder moment inspelen op specifieke wensen van klanten".

« Terug naar overzicht
IMG 6502