DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Officiële opening eerste locatie DSW in Leidschendam-Voorburg

woensdag 30 november 2016

Op maandag 28 november jl. bracht wethouder Nadine Stemerdink een werkbezoek aan de locatie de Populierendreef van DSW. Tijdens het werkbezoek opende zij ook officieel de locatie door een kaart van de wijk te onthullen. Ze deed dit samen met DSW-medewerker Michel Boot. In haar speech benadrukte zij dat meedoen aan de maatschappij belangrijk is voor iedereen. “De gemeente streeft ernaar om zoveel mogelijk inwoners aan het werk te krijgen. Ik ben er dan ook als wethouder ongelooflijk trots op dat we deze locatie binnen de gemeente hebben. Inwoners met een uitkering en/of een arbeidsbeperking) kunnen hier dichtbij huis aan de slag met eenvoudige werkzaamheden”. Na de opening werd ze in beide locaties rondgeleid door Yehuda Levi, voorman van de locatie Populierendreef 978 en Ron Landzaat, voorman van de locatie Populierendreef 988. Ook ging ze in gesprek met de aanwezige medewerkers.

Beschut werk, hoe werkt dat?
Na de invoering van de Participatiewet in 2015, is de gemeente zelf verantwoordelijk voor het regelen van beschut werk. Beschut werk  is betaald werk voor mensen die alleen in een ‘beschutte’ omgeving, onder aangepaste omstandigheden, kunnen werken. Het gaat om mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Zij hebben meer begeleiding en aanpassing van hun werkplek nodig dan een reguliere werkgever kan bieden.

Pilot ‘alternatief beschut werk
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft er voor gekozen om eind 2015 de pilot ‘alternatief beschut werk’ te starten in samenwerking met DSW. In deze pilot gingen mensen op vrijwillige basis aan slag in een zoveel mogelijk “echte baan” dichtbij huis. Verschillende werkgevers in Leidschendam-Voorburg hebben plekken gecreëerd voor de pilot. Ook in de locatie de Populierendreef werken enkele medewerkers voor een lokale werkgever genaamd Synergy health. Op die manier ontstaat lokaal maatwerk, waarbij het uitgangspunt is om zoveel mogelijk mensen aan de slag te krijgen. De pilot laat zien dat ‘alternatief beschut werk’ een eerste leerzame stap kan zijn voor mensen op weg naar beschut werk en naar regulier werk.

Diversiteit
De Populierendreef is ingericht voor eenvoudige werkzaamheden, zoals montagewerk, stekjes knippen, stickers plakken en inpakwerkzaamheden. Er werken zowel sw-medewerkers, medewerkers alternatief beschut en de re- kandidaten van het werkstimuleringstraject van de gemeente. De locatie Populierendreef is tevens uitvalsbasis voor de groenvoorziening aanwezig in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

« Terug naar overzicht