DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Niet proberen, maar doen

dinsdag 27 december 2016

Wat kan DSW bijdragen? Niet omdat het moet, maar omdat het kán. Vanuit die gedachte werken Dura Vermeer en DSW samen in het woningproject Rijswijk Buiten. Rond het project vormde zich spontaan een lokale community van gedreven betrokkenen in de wijk. Van de lokale bakker tot iemand die gordijnen maakt voor de nieuwe huizen. Directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West, Rob Steijn: ‘Dit verzin je niet achter je computer, dit ontstáát.’

Iets gaafs
Drie jaar geleden startte Dura Vermeer met een klein gedeelte van de bouw in Rijswijk Buiten. Rob: “Als we dat goed zouden doen, zouden meer woningen volgen. Daarna zijn we als een pionier samen met de gemeente Rijswijk en opleidingsbedrijf Stichting Haagbouw aan de slag gegaan. We sloten een leerlingen- en een werklozenconvenant, zodat we leerlingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee konden laten doen. En zo zijn we met DSW in contact gekomen. Remco Wijnia heeft enorm geholpen door dit project als iets gaafs te zien. En niet als belemmering.”

Groen en schoon
Vanuit DSW Groen, dat strategisch gezien precies middenin de nieuwe woonwijk ligt, maakt DSW het openbare gebied van de woonwijk groen en schoon. Remco: “Haagbouw plaatst de hekken langs  de huizen en wij leggen de hagen aan met hederaplanten, onze specialiteit. Ook houden we het  bouwterrein en de bouwketen schoon en opgeruimd. De mensen in de wijk zien ons werken en zo ontstaat op een natuurlijke manier contact. Dat contact hebben we nu uitgebreid richting de vve’s. Met een aantal vve’s hebben we al afspraken gemaakt om het groenonderhoud ook in de toekomst te blijven doen: hagen onderhouden, maaiwerk en tuinonderhoud. Fantastisch dat we op die manier langdurig aan de wijk verbonden zijn.”

Het hele artikel is te lezen in DSWerkt! magazine nr. 61.

 

 

« Terug naar overzicht