DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Niet harder maar slimmer werken

maandag 30 mei 2016

Lean2Succes helpt organisaties hun dienstverlening te optimaliseren. Want overal zijn mogelijkheden om te verbeteren. In de Lean Yellow Belt training staat de klant centraal. Door vanuit zijn gezichtspunt processen te beoordelen, creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning. Met die boodschap volgden alle DSW-kaderleden de training. Met goed gevolg.

Schroeven & Spijkers
Door het huiswerk tijdens de cursus werden al mooie resultaten geboekt. De afdeling Dupack –die onder andere werkzaamheden voor Hoenderdaal Fastners verricht- ging er vol enthousiasme mee aan de slag. Samen met de medewerkers gaven de voormannen het proces voor het wegen en tellen van schroeven en spijkers een nieuwe vorm. Dat leverde een nieuw productieproces op, waar iedereen mee aan de slag kon. Met als insteek: continu verbeteren.

Boren & Stansen
Ook bij Designstar is de Lean-werkwijze al goed zichtbaar. Bij Designstar gingen de DSW-voorlieden op basis van het 5S principe aan de slag. 5S staat voor scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en in standhouden. 5S is een middel om betrokkenen in een proces bewust te laten zijn van hun werkomgeving. Als een medewerker in staat is om zijn eigen werkplek opgeruimd te houden, dan leidt dit tot overzicht, rust en focus. Medewerkers spenderen dan minder tijd aan het zoeken van spullen en er raakt niets kwijt. De boorstraat is nu opgeruimd, er hangt een gereedschapsbord, alle processen zijn in kaart gebracht, er is een planning en elke dag wordt het proces verbeterd.

Staand overleg
Ook werken veel afdelingen al met dagstarts en met weekstarts om nog meer verbeterideeën te genereren én uit te voeren. Een dagstart is een kort overleg, waarbij iedereen staat, van maximaal 15 minuten met alle aanwezige voorlieden van een bepaalde afdeling. Dagstarts zijn een handig hulpmiddel bij kort cyclisch management. Wat moeten we doen vandaag? Wat ging gisteren goed? Wat ging minder goed? De komende tijd gaat DSW de dagstarts bij alle afdelingen en op alle locaties invoeren. Hierbij helpen alle teams elkaar en krijgen we hulp van Lean2Succes.

« Terug naar overzicht
DSC 0359