DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Mooie woorden genoeg! Nu de praktijk!

vrijdag 30 september 2016

In september, omgedoopt tot Maand van de Participatie, organiseerde Werkgevers Service Punt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) diverse bijeenkomsten voor ondernemers. Dit initiatief is opgezet om gemotiveerd personeel en bedrijven bij elkaar te brengen; of het nu om vast, tijdelijk of juist flexibel personeel gaat. “Want”, zo zegt het WSP ZHC, “ondernemers die het lef en het hart hebben om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden binnen hun bedrijf, kunnen rekenen op onze steun”. Door de inzet van deze ondernemers krijgen de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – waaronder de mensen met een arbeidsbeperking – een kans om weer mee te doen en dat wil de organisatie met de bijeenkomsten onderstrepen. Het WSP ZHC bestaat uit de gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Zoetermeer en Wassenaar. Ook het UWV en Sociaal Werkbedrijf DSW zijn in het WSP ZHC vertegenwoordigd.

Kick-off
De kick-off voor de Maand van de Participatie vond plaats op 1 september jl. Een groot aantal ondernemers wethouders ontmoetten elkaar die dag bij het Ondernemersontbijt van de Business Breakfast Club Zoetermeer.
Wij, als Sociaal Werkbedrijf, waren deze ochtend gastheer. Remco Wijnia, directeur, vertelde over hoe participatie in de praktijk werkt. De win-win voorbeelden van succesvolle samenwerkingen spraken tot de verbeelding bij de aanwezige ondernemers.

Praktijkvoorbeeld
Om deze win-win voorbeelden in praktijk te zien konden aanwezige werkgevers deelnemen aan een korte rondleiding bij Designstar. Designstar is een jong bedrijf dat fris en creatief promotie- en publiciteitsmateriaal ontwikkelt en produceert voor de sierteeltsector. Sinds juli 2013 heeft Designstar een eigen hal in ons pand in gebruik. Onze medewerkers doen zo werkritme en -ervaring op in een echt bedrijf, maar ze blijven nog wel binnen de muren van DSW. De afwerking van de producten van Designstar zorgt voor veel handwerk. Het zijn repeterende, maar overzichtelijke werkzaamheden. Onze voormannen begeleiden de medewerkers en zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de orders. Johan de Jong, manager inkoop & productie van Designstar: “Die verdeling werkt heel goed: dit is een unieke samenwerking die ons de ruimte geeft het werk op onze eigen manier uit te besteden. Soms komen klanten bij ons kijken en die vinden het fantastisch om te zien hoe we met DSW samenwerken.” 

Inspiratiemiddag ZHC bij Kwekerij Lankhaar:

« Terug naar overzicht