DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Week van de Teek

maandag 16 april 2018

Van 16 t/m 22 april 2018 is het de Week van de Teek. Het bestaan van deze parasiet is niet echt een feestje waard, daarom is deze week vooral gericht op het voorkomen van een tekenbeet. DSW werkte mee aan een folder voor laaggeletterden over teken en de ziekte van Lyme.

Het voorjaar en de zomer zijn dé seizoenen waarin teken hun opwachting maken. Mensen die veel in het groen werken, zoals onze eigen medewerkers van de Groenvoorziening, moeten zich in deze periode extra goed beschermen. Ook is het handig om te weten hoe je een tekenbeet herkent en hoe je een teek kunt verwijderen.

Week van de Teek

De Week van de Teek is het begin van de voorlichting over teken en de vervelende ziekte van Lyme. De boodschap is ook dit jaar: controleer jezelf op teken wanneer je in het groen bent geweest en verwijder een teek direct.

Folder

Het Rijksinstituut voor Voorlichting en Milieu en stichting Stigas deden onderzoek naar teken. Ook DSW heeft hieraan meegewerkt. Op basis van de resultaten is een folder gemaakt voor laaggeletterden over teken en de ziekte van Lyme. Lees de folder of kijk voor meer informatie op www.weekvandeteek.nl

 

Systematische tekencontrole

« Terug naar overzicht