DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Lean in de praktijk

woensdag 29 juni 2016

Eind 2015 zijn wij gestart om alle stafmedewerkers op te leiden tot Yellow Belt Lean. Lean2Succes heeft ons daarbij geholpen. Hun overtuiging: overal zijn mogelijkheden om te verbeteren. In de Lean Yellow Belt training leer je dat de klant centraal staat. Door vanuit het gezichtspunt van de klant de processen te beoordelen, creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning. 

In de praktijk
Op donderdag 23 juni jl. bezochten 9 van onze kaderleden de Scania assemblagefabriek in Zwolle. We kregen daar de gelegenheid om het volledig Lean georganiseerde proces van Scania te bekijken. Heel mooi om te zien hoe er elke 5 minuten een complete vrachtwagen van de band rolt. “Het was een indrukkend bezoek waarbij we genoeg ideeën hebben opgedaan voor de eigen werksituatie”, aldus Remco Wijnia, directeur DSW. 

Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren en vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Scania’s productievestigingen bevinden zich in Europa en Latijns Amerika. De assemblagefabriek in Zwolle (Scania Production Zwolle) is de grootste Scaniafabriek ter wereld en telt ongeveer 1500 medewerkers. In 2014 werden er wereldwijd ruim 80.000 trucks en bussen afgeleverd.

« Terug naar overzicht
IMG 6724.125251