DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Kwaliteiten en Valkuilen

dinsdag 27 december 2016

Heeft u een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst of wilt u een medewerker in dienst nemen? En wilt u als werkgever en/of als directe begeleider meer kennis, zodat er daadwerkelijk een duurzame plaatsing ontstaat? Anita Hellemons, trainer bij DSW ontwikkelde een training over kwaliteiten en valkuilen. Deze training geeft u tools zodat uw met elkaar de medewerker beter kunt begrijpen en begeleiden in de werkzaamheden.

Wat anders, wat kan beter?
Voor een directe begeleider is het van belang enige kennis te hebben over eigenschappen, kwaliteiten en arbeidsbeperkingen van een medewerker en de mogelijke effecten hiervan op de werkvloer. Immers heeft iedereen eigenschappen en persoonlijke kwaliteiten. Maar ook zijn eigen valkuilen. Een valkuil is het beste te vergelijken met een ‘slechte’ eigenschap. Een valkuil kunt u zien als een uitdaging om aan te werken zodat het weer een kwaliteit kan worden. In deze training wisselt u in actieve werkvormen kennis uit met collega’s, leert u over de verschillende soorten arbeidsbeperkingen, gedragskenmerken maar ook over de uitdagingen van een medewerker: 'wat kan ik anders, beter doen waardoor de samenwerking met de medewerker, mijn collega of mijn leidinggevende nog beter kan?

Wat zeggen anderen over deze training?
Verboon Groep Den Haag: “Fijne afwisseling met theorie en praktijk. Leerzaam hoe je gedrag anders kunt uitleggen, waardoor ik nu weet wat ik wel kan doen!”

Van der Drift Wateringen: “ik heb echt geleerd om in de schoenen van mijn collega te gaan staan waardoor ik hem beter begrijp”.

CSU Cleaning: “leerzaam , boeiend en je krijgt handvatten waar je mee verder kunt”.

Aan het werk met nieuwe collega’s
In 2014 ontwikkelde SBCM samen met o.a. DSW al een handreiking: Aan het werk met nieuwe collega’s. Naast uitgebreide achtergrondinformatie bestaat de handreiking uit een checklist met tips voor een soepele introductie van de nieuwe medewerker en zijn begeleiding.

Meer informatie
Anita Hellemons, 06-81285918; a.hellemons@dswrijswijk.nl

« Terug naar overzicht