DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Innova Energie & Sociaal Werkbedrijf DSW

vrijdag 30 september 2016

Innova Energie levert duurzame energie aan MKB'ers en ZZP'ers zo staat vermeld op hun website. Sinds kort bieden zij aan één van onze medewerkers een detacheringsbaan. Innova Energie bespaart de MKB’ers en ZZP’ers geld, tijd en energie. Maar wij krijgen energie van ondernemers die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Compleet
“Als duurzaam energiebedrijf wil je een goed beeld uitstralen naar je klanten. We bieden al duurzame energie, maar nog geen duurzame arbeidsplaats aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier creëer je toch een scheef beeld naar je klanten. Gelukkig konden we door onze gestage groei en verhuizing naar het Forepark iemand extra voor een aantal verschillende administratieve werkzaamheden, op basis van detachering in dienst nemen”. Zo is het plaatje compleet, vertelt Stephanie Kuijpers, officemanager bij Innova Energie.

Win-Win
De HR-adviseur van Innova Energie heeft na het ontstaan van de vacature deze bij een tweetal bedrijven, waaronder DSW, uitgezet. Na een aantal sollicitatierondes bleek algauw dat Sharmilla Ramharakh-Lochan het beste paste bij de organisatie. Het mes snijdt aan twee kanten, vervolgt Stephanie haar verhaal. “Aan de ene kant zijn wij geholpen met iemand die het administratieve werk verricht en aan de andere kant hopen we dat Sharmilla bij ons een aantal vaardigheden erbij leert. En zich als persoon verder kan ontwikkelen. Zo creëer je een win-win”.

Samenwerking
De samenwerking tussen Innova Energie en DSW was in het begin wat op gang komen maar na een aantal gesprekken tussen Stephanie en de DSW-jobcoach Mirjam van der Kooij gaat het goed. Door de verhuizing naar het Forepark konden de werkzaamheden van Sharmilla aangepast worden. Zo ontstond een gevarieerd takenpakket waarmee beide partijen tevreden zijn.

Verwachtingen
“We verwachten van Sharmilla eigenlijk hetzelfde als van een andere werknemer. Er zijn soms wat zaken waarmee je rekening moet houden, maar dat weet je van tevoren. Gelukkig vormt haar beperking geen beperking voor ons. Iedereen gaat er positief mee om. Collega’s vragen naar Sharmilla als haar werkplek een dag leeg blijft. Ze is vrolijk en een goede toevoeging aan het team. En als het nodig is, schakelen we een tolk in”.

En de toekomst van het bedrijf?
Gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken, zegt Stephanie. Voor nu is ons doel klanten behouden en tevreden houden. Maar meer groei en daardoor de creatie van nog een aantal functies voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zou leuk zijn.

« Terug naar overzicht