DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

In-, om- en verpakken bij John West

dinsdag 27 december 2016

John West, fabrikant van allerlei soorten vis in blik, is al meer dan tien jaar klant van DSW. Per jaar verwerken de medewerkers van DSW wel een miljoen blikjes. Is John West tevreden over de samenwerking? We vroegen het Supply Chain & Purchasing Manager Jasper Kleine Rammelkamp. 

Container vol
Elke maand arriveert er een vrachtwagencontainer vol met blikjes zalm op het terrein van DSW. Die container komt uit Amerika, Canada of de Seychellen, waar de fabrieken van John West zijn. Het in-, om- en verpakken van de blikjes naar supermarkt-klare- pakketten doet DSW.

Door de krimptunnel
Elk blikje gaat door de handen van de DSW-medewerkers. Ze maken stapels van 6 of 12 blikken, verpakken ze in plastic en zetten de stapels in een krimptunnel: een speciale machine die van binnen warm is. Door de warmte krimpt het plastic om de stapel. De pakketten zijn dan klaar voor vertrek naar de supermarkt. DSW verwerkt gemiddeld tien pallets per dag en de blikjes zijn er maar drie dagen binnen bij DSW.

Snel schakelen
‘DSW werkt snel en goed’, zegt Kleine Rammelkamp. ‘Ze doen ook ander werk voor ons. Soms halen we een voorraad tonijnblikjes uit Engeland naar Nederland. Aan DSW vragen we dan om op die blikken een Nederlandse barcode of ingrediëntenlijst te plakken. Het gaat soms om een paar vrachtwagens vol. DSW speelt daar verrassend goed op in.’

Goed idee
John West is tevreden over de prestaties van DSW. Afgelopen jaar zijn er meer blikjes vis dan ooit in-, om- en verpakt. En dat moest beloond worden. Alle DSW-medewerkers kregen een pakketje, met daarin een blikje vis en een recept. Kleine Rammelkamp: ‘John West heeft geen beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar we zijn een klein team, dus als we iets een goed idee vinden dan doen we het’.

« Terug naar overzicht