DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Handen omhoog voor deta!

vrijdag 7 december 2018

Afgelopen dinsdag 4-12 hield DSW een korte bijeenkomst voor alle medewerkers die gedetacheerd zijn via ons bij reguliere opdrachtgevers. De gedetacheerde medewerkers voelen zich vaak zo betrokken bij de opdrachtgever waar zij werkzaam zijn dat men de verbintenis met DSW iets minder voelt. Toch waren er meer dan vijftig medewerkers (van de honderdzestig) die dinsdag bij de bijeenkomst aanwezig waren.

Patrick Verhoef heeft de medewerkers geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom de opheffing van de gemeenschappelijke regeling DSW en het nieuw te vormen (Zoetermeers) Werkbedrijf per 1-1-2021. De belangrijkste vraag die uiteraard speelt voor de medewerkers is: wat veranderd er voor ons? Patrick Verhoef heeft laten weten dat er werkgarantie is voor alle doelgroep-medewerkers van DSW. Wij willen, in samenspraak met alle opdrachtgevers, zoveel mogelijk de detacheringsplekken behouden. Er zijn daarom geen grote veranderingen te verwachten voor de medewerkers die bij de reguliere werkgevers via ons werken.

De medewerkers hebben de gelegenheid gekregen om vragen te stellen. Aansluitend was er een interactief gedeelte waarbij de medewerkers stellingen kregen voorgelegd en zij de hand op moesten steken wanneer zij het eens waren met deze stelling. De stelling die het meest indruk heeft gemaakt op Patrick, maar ook op de aanwezige jobcoaches is dat circa 80% van de medewerkers enthousiast zijn / haar hand opstak op de stelling ‘als ik de kans krijg, zou ik zo in dienst willen treden bij mijn huidige detacheringsplek’. Dit geeft aan hoe betrokken ze daadwerkelijk zijn bij hun huidige werkplek en dit wordt door ons als zeer positief ervaren. Ook gaf men ruimschoots aan de bijeenkomst zinvol te vinden en wil men graag in het vervolg vaker op een dergelijke wijze geïnformeerd worden. Na afloop kreeg men een lekkere Sint traktatie mee en een notitie boekje van DSW. 

Patrick, Lisette, Anano, Evelien, Marloes, Suzanne en Kim kijken zeer positief terug op deze bijeenkomst. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

« Terug naar overzicht