DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Gemeente Zoetermeer: Vat vol ideeën bij Ter Zake Het Ondernemershuis

maandag 6 februari 2017

Ook Gemeenten hebben een taakstelling ten aanzien van de Participatiewet. De gemeente Zoetermeer neemt mensen met een beperking in dienst op basis van detachering, loonkostensubsidie en doelgroepenregister. Hoewel Harry Passage buiten deze aantallen valt is hij een goed voorbeeld van hoe succesvol detachering kan zijn.

Gelijk gedetacheerd
Harry werkt sinds 1984 bij DSW. Hij werd vanaf dat moment gelijk gedetacheerd. Steeds bij een andere afdeling van de gemeente. Nu werkt hij als gastheer bij Ter Zake, Het Ondernemershuis (TZHO). Harry: “Het is een hele nieuwe uitdaging voor mij. Als gastheer bij TZHO beman ik samen met collega’s de balie. Ook loop ik mee met een klantmanager voor de hand- en spandiensten. Ik heb geleerd dat een handicap niet altijd een belemmering hoeft te zijn om te bereiken wat je wil”.

Vat vol ideeën
Manager TZHO Lison de Beer: “TZHO is een initiatief van de gemeente Zoetermeer, de regionale ondernemersverenigingen Raad Voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ)Ondernemers Vereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN) en Ondernemend 3B. Iedereen die komt binnenlopen, wordt hartelijk ontvangen door een van onze gastvrouwen/heren. Dit zijn kandidaten vanuit de werkacademie en bij TZOH doen ze werkervaring op. Harry is sinds kort aan het team toegevoegd en vangt tijdens de lunchpauzes de baliewerkzaamheden op. Met de komst van Harry hebben we er een vat vol ideeën bijgekregen. Iedereen kent Harry en is dol op hem”.

Nieuwe kansen
‘Al mijn talenten heb ik gebruikt met ondersteuning, maar ook door het volgen van cursussen. Je kunt meer dan je denkt! Durf stappen te zetten en neem zelf initiatief! Door met mensen om je heen te praten ontstaan vast weer nieuwe kansen en uitdagingen’.

 

« Terug naar overzicht