DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Gemeente Rijswijk: 35 kilometer papier bij Defensie

maandag 6 februari 2017

Sinds 2005 werken het Ministerie van Defensie en Sociaal Werkbedrijf DSW samen. En met succes, want inmiddels werken er vier medewerkers in een groepsdetachering. De samenwerking startte als Werken op Locatie. Louis Beijersbergen van Henegouwen en Imro Bhairosing van het ministerie namen al snel de begeleiding over. Het ministerie is zeer tevreden over de samenwerking en inmiddels is de groep al aardig ingeburgerd.

Uitnodiging
Zo werden de dames ook uitgenodigd voor de eindejaarbijeenkomst. Mary, Riek en Monique gingen graag mee. Omdat Mary een auditieve beperking heeft, regelde DSW een tolk voor haar. Zodat zij de voorstelling van de bijeenkomst ook goed kon volgen. En zo genoten zij van de ‘Ja-maar en omdenken’ voorstelling en het buffet na afloop. Riek: “Het was een leuke en leerzame voorstelling waar je verder over na gaat denken”. Mary vult aan: “Ik vond het fijn dat DSW een tolk had geregeld. De voorstelling ging snel maar de tolk kon het goed vertalen. Aan het einde van de dag kreeg ze ook complimenten voor haar vertaalwerk”. Monique: “Het was een leuke dag”.

Werkzaamheden
De dames dragen hun steentje bij aan het bijhouden van de archieven van dit Ministerie. In dit archief worden ontelbaar veel dossiers van militairen, ambtenaren, correspondentiearchieven en militaire missies bewaard. Dossiers opbergen, ordenen, ontnieten en opnieuw archiveren. De dames hebben het hier, tussen 35 kilometer papier in hoge en verschuifbare kasten, heel erg druk mee. Iedere dag is anders. Sorteren ze vandaag dossiers op identiteitsnummer, morgen bergen zij dossiers op in het archief die binnen gekomen zijn van de diverse afdelingen. Dat Mary doof is, is geen probleem. “We begrijpen elkaar goed. Desnoods pakken we pen en papier erbij”, zegt ze.

 

« Terug naar overzicht