DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Gemeente Leidschendam-Voorburg zet fietscoaches van Sociaal Werkbedrijf DSW in

maandag 13 maart 2017

Wethouder Nadine Stemerdink gaf op 13 maart jl. het startsein aan twee medewerkers van Sociaal Werkbedrijf DSW die gedurende twee weken fietscoach zijn. Ze geven fietsers uitleg over de locaties en verwijzen hen naar de nieuwe stallingsplekken voor hun fiets. De fietscoaches zijn herkenbaar aan een geel vestje.

Voldoende plek
De gemeente Leidschendam-Voorburg stimuleert het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer. Vooral inwoners die voor hun werk met het openbaar vervoer reizen, komen met de fiets naar de tramhalte op de Heuvelweg. Door werkzaamheden bij het winkelcentrum Leidsenhage was er al lange tijd een rommelige situatie waarbij op allerlei ongewenste plekken fietsen werden geparkeerd. Met de nieuwe fietsrekken, een toekomstige overdekte fietsenstalling en de inzet van de fietscoaches hoopt de gemeente daar een eind aan te maken.

Fietscoaches
Op verzoek van de gemeente zijn de fietscoaches medewerkers van DSW. Tim en Eric zijn de komende twee weken op verschillende momenten aanwezig om de fietsers vriendelijk te wijzen op het juist plaatsen van hun fiets op de locatie Heuvelweg. Wethouder Stemerdink: “De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen meedoet aan de maatschappij en is dan ook blij met de inzet van deze fietscoaches”. De fietscoaches zijn herkenbaar aan een geel vestje. Ze delen kaartjes uit aan fietsers waarop de locaties van de fietsenstallingen staan aangegeven.

« Terug naar overzicht