DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Gemeente Leidschendam-Voorburg: Lokaal maatwerk bij Synergy Health

maandag 6 februari 2017

Sinds begin 2016 werkt Synergy Health samen met Sociaal Werkbedrijf DSW. Medewerkers sorteren en bundelen washandjes en vouwen dekens en theedoeken. Dit sluit perfect aan bij hun doel om meer betrokken te zijn bij lokale overheden en maatschappelijke organisaties. Synergy Health is gevestigd aan de Populierendreef in Voorburg. Het bedrijf voert een actief beleid ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Om meer betrokken te zijn bij de gemeente, zocht het bedrijf samenwerking met DSW en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Die gemeente koos er eind 2015 voor om de pilot ‘alternatief beschut werk’ te starten. Hierin gingen mensen op vrijwillige basis aan de slag in een zoveel mogelijk ‘echte baan’ dichtbij huis.

Brede samenwerking
Verschillende werkgevers in Leidschendam-Voorburg creëerden werkplekken voor de pilot. Synergy is daar één van. Over de samenwerking met DSW is Synergy tevreden. Per 1 januari 2017 is de productie verhoogt naar 20.000 washandjes per dag. Binnenkort wordt er gestart met een pilot in de wasserij van Synergy: vouwen van dekbedden en spreien. Maar ook de Groenvoorziening gaat werkzaamheden voor Synergy uitvoeren, het onderhoud van de groenstrook rondom de wasserij in Voorburg. Remco Wijnia, directeur DSW: “Zo creëren we een brede samenwerking met Synergy op diverse terreinen en verschillende niveaus van werk. Deze samenwerking met de lokale werkgevers past prima binnen de Participatie wet”.

Textielverzoring
Synergy Health is een landelijke dienstverlener in textielverzorging. Met acht grote wasserijen en meerdere wascentra, verspreid over heel Nederland. Hun klanten bestaan voornamelijk uit grote zorgcentra zoals Florence. Ook zijn zij bezig met een onderzoek om de particuliere markt te veroveren. Mogelijk kan DSW hier een rol in spelen.

« Terug naar overzicht