DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Gemeente Leidschendam-Voorburg & DSW werken samen aan Groen

dinsdag 1 mei 2018

Krijn Toet, teamleider Stadsbeheer is tevreden en trots op de medewerkers van DSW: “Dit is een goed voorbeeld van samenwerken. De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt al jaren intensief samen met DSW. Er werken door DSW gedetacheerd medewerkers in wijkteams van de gemeente en DSW heeft enkele wijken van het openbaar groen in onderhoud”.

Dagelijks contact
Sinds begin april heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg het legen van de afvalbakken en verwijderen van zwerfafval ondergebracht bij DSW. In de praktijk betekent dat er ervaren medewerkers vanuit Groen & Milieu aan de slag gaan om deze werkzaamheden te verrichten. Ze worden op locatie aangestuurd door DSW-voorman Kees Gillissen. Op dagelijkse basis heeft onze voorman contact met Wim Kamminga van de gemeente Leidschendam-Voorburg om ervoor te zorgen dat de bakken tijdig geleegd worden en het zwerfvuil wordt opgeruimd. 

Handige app
Nu DSW verantwoordelijk is voor het legen van de BigBelly prullenbakken in de winkelcentra, maakt onze voorman voor het legen van deze bakken gebruik van een handige app. Bigbelly is een wereldwijd gepatenteerd systeem van een afvalbak voorzien van ingebouwde pers, werkend op eigen energie gevoed via zonnecellen. Zodra de prullenbak voor driekwart vol zit, krijgt onze voorman een signaal. “Dit eerste jaar is een leerjaar voor DSW. We kijken stap voor stap hoe we het proces LEAN kunnen inrichten en verbeteren”, aldus Kees Gillissen voorman DSW Groen & Milieu.

« Terug naar overzicht