DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW zet in op veiligheid

woensdag 13 juli 2016

Op donderdag 7 juli zijn aan 24 medewerkers van Sociaal Werkbedrijf DSW certificaten uitgereikt. Er werden certificaten voor Basis Veiligheid Openbare (BVO) ruimte en certificaten parkeerbegeleiders en verkeersregelaar uitgereikt.

BVO
Sinds 2010 krijgen medewerkers van de Groenvoorziening een opleiding voor BVO. De lessen gaan onder andere over hoe je veilig langs de weg kunt werken, hoe kun je het beste werken met een motorkettingzaag, hoe ga je met gevaarlijke stoffen om. Ook wordt het doel uitgelegd van het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Het bijzondere aan deze groep cursisten is dat er een aantal dove medewerkers deel hebben genomen aan deze opleiding. Ze werden begeleid door een doventolk. 

Opdrachten
De BVO-certificaten zijn met name voor de groenvoorziening van grote waarde. Onze opdrachtgevers vragen steeds vaker of onze medewerkers gecertificeerd zijn. Maar ook vanuit de Arbowet is er een verplichting om veilig te werken.

Meer certificaten
Maar niet alleen de cursisten van de training BVO kregen donderdag hun certificaat uitgereikt. Ook de verkeersregelaars en parkeerbegeleiders opgeleid door Pro-Verkeer kregen hun certificaat. Erik Kiljan, directeur Pro-Verkeer, kwam langs om de certificaten uit te reiken.

Samenwerking
In maart 2016 startte de samenwerking tussen Pro-Verkeer en DSW. De samenwerking bestaat uit het opleiden en inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt als verkeersregelaars en parkeerbegeleiders. Zo stonden onlangs een aantal parkeerbegeleiders de parkeerstroom in goede banen te leiden tijdens het small business event ‘Kansen Benutten’. Een initiatief van de RVOZ en de gemeente Zoetermeer.
Pro-Verkeer is een belangrijke leverancier van verkeersregelaars, coördinatoren en overige diensten op het gebied van verkeersveiligheid.

Trots

Trots zijn we op de inzet van onze cursisten en vooral op het eindresultaat iedereen geslaagd.
Gefeliciteerd!

BVO:
Dick Ebbeling, Bert Kok, Sander Groessen, Roland Ijntema, Martijn Kroon (deta), Jovan Ninkovic, Stanley Rust, Armand Sarmaat, Rudolf Simin, Jos Luiten en Harold Broekhuizen.

Parkeerbegeleider:
Eduard Jansen, Sandra Ouwerkerk, Ronald Palm, Albertus Plantenga, Robert Weening, Jeffrey Zwennes (deta), 
Eric Schneider, Ronald Brouwer, Marco Dirven, Martin van Donk, Eric Hoving (deta).

Verkeersregelaar:
Dave Boeters en Norbert terhorst.

« Terug naar overzicht
DSC 0073 DSC 0068