DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW-medewerker aan de slag bij NFGD

maandag 18 juli 2016

De NFGD Audiovisual bedenkt, verhuurt en verkoopt, installeert en onderhoudt Audiovisuele (AV) installaties en AV-content. Sinds kort onderhouden ze ook goede banden met Sociaal Werkbedrijf DSW, Werkgevers Service Punt (WSP) en UWV. Met als resultaat: Janske Meens kon starten als medewerkster schoonmaak.

Motivatie
“Laten we bij het begin beginnen”, zegt Patricia Rundberg manager HR & Communicatie. In 2015 heeft er bij de NFGD een directiewisseling plaatsgevonden. De nieuwe directie koos ervoor om een andere weg in te slaan. Een weg met mogelijkheden om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in de praktijk toe te passen. Een weg om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te geven om bij een regulier bedrijf aan de slag te gaan. Maar we zijn daarin ook verder gegaan. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met het WSP en UWV. Met de afspraak, mochten er vacatures zijn binnen de NFGD dan zetten we deze bij het WSP. Door deze afspraak zijn we via het WSP bij DSW terecht gekomen.

Begeleiding
Het voortraject heeft Patricia als zeer prettig ervaren. Eerst een gesprek met DSW-jobcoach Lisette Waltman. “In dit gesprek kon ik vragen wat de precieze afstand tot de arbeidsmarkt van Janske was. Het blijkt in de praktijk heel handig te zijn om wat handvatten te hebben, want immers iedereen heeft zijn of haar eigen gebruiksaanwijzing. En wat ik verder verwacht: een goede inzet en een positieve en proactieve houding van onze medewerkers. Gelukkig heeft Janske deze eigenschappen mede door de manier van opleiden door DSW-voorvrouw Marleen Brand.

Collega
Zien jullie een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt als toegevoegde waarde of als opgelegde noodzaak vanuit de overheid. Patricia: “Ik zie het echt als toegevoegde waarde. Medewerkers worden op deze manier meer betrokken bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een tros gevoel dat hun bedrijf ook mogelijkheden creëert binnen de lokale arbeidsmarkt voor collega’s als Janske. Alle medewerkers zien Janske als collega en nemen haar indien nodig in bescherming tegen de grote boze buitenwereld”.

Ambities voor de toekomst
Onze ambitie is om vacatures waar mogelijk als eerste aan te bieden aan het WGSP Zoetermeer. Hierdoor bekijken wij wat de mogelijkheden zijn. Ook hebben we gekeken naar de mogelijkheden van functiecreatie, maar daar is binnen de organisatie nog te weinig draagkracht voor. Maar wie weet wat de toekomst ons brengt. Laten wij in ieder geval met zijn allen in gesprek blijven om iedereen de kans te geven op een leuke baan. En de ambities van Janske voor de toekomst: “zelfstandig werken en mijn eigen routine bepalen. Al vanaf de eerste dag voelt het alsof ik thuis ben”. Wil je nog iets meegeven aan je collega’s bij DSW? “Detachering is leren, probeer het”. 

« Terug naar overzicht
DSC 0489