DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW-medewerker aan de slag bij ID College

maandag 30 mei 2016

Individualiteit en identiteit staan al jaren centraal op het ID College. Studenten leren er niet alleen een vak, maar ontwikkelen zich in alle keuzevrijheid op weg naar een functie in de maatschappij. Sinds kort krijgen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans zich binnen het ID College te ontwikkelen. Dat overkwam DSW-medewerker Ibrahim.

Functies opknippen
Door bestaande functies op te knippen creëerde het ID College twee banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. DSW-medewerker Ibrahim vult sinds kort een van beide functies in. Hoofdconciërge Ronald van Loe begeleidt hem. “Wij zijn een sociaal bedrijf en bieden studenten en medewerkers de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Daar past Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heel goed in en ook de komst van de Participatiewet speelde een rol. Al hadden we voor de komst van de Participatiewet ook al medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst.”

1 op 1 begeleiding
“Een aantal maanden geleden hadden we een vacature voor een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het vinden van de juiste kandidaat bleek niet moeilijk. Na een gesprek met jobcoach Marieke Doornbos en een korte sollicitatieronde viel onze keuze op Ibrahim. De eerste twee weken begeleidde ik Ibrahim 1 op 1 om hem vertrouwd te maken met zijn nieuwe taken en om ervoor te zorgen dat de studenten hem accepteerden. Na twee weken leek het of Ibrahim hier altijd al gewerkt heeft!”

Overtuigd van jezelf
“Zodra hij klaar is met zijn reguliere werkzaamheden is hij vaak buiten te vinden om papier te prikken en prullenbakken te legen. Ik moet hem soms afremmen om even pauze te nemen. Kortom, Ibrahim is een mooie aanvulling voor het team.” En Ibrahim zelf? Die heeft zijn plek bij ID College helemaal gevonden. “Ik vind het erg leuk om voor het ID College te werken. Het is een heel diverse baan. Ik zou aan alle collega’s mee willen geven om het gewoon te proberen. En wees overtuigd van jezelf”.

Tevreden over samenwerking
In de toekomst kijken vindt Van Loe lastig. Dat hangt natuurlijk samen met de budgetten voor volgend schooljaar. Maar we zijn heel tevreden met Ibrahim en ook over de samenwerking met DSW!”

« Terug naar overzicht
DSC 0348