DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW Doet! Enthousiast mee.

donderdag 13 oktober 2016

Op de website van PostNL staat onder het kopje MVO: “Onze medewerkers zorgen voor ons succes. Daarom willen we een bedrijf zijn waar mensen graag bij en mee willen werken. We investeren in hun duurzame inzetbaarheid. En we geven veel aandacht aan diversiteit binnen ons bedrijf: verschillen maken ons sterker. Maar duurzame inzetbaarheid is ook de inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom kregen we de kans om in gesprek te gaan met PostNL. Met als uitkomst: de inzet van een groep van 9 DSW-medewerkers om de medewerkers van PostNL gedurende twee weken te helpen om de bestellingen van de kinderpostzegels voor te bereiden op de scanstraat.

Enthousiast
Tijdens ons wekelijks planningsoverleg werd de inzet van onze medewerkers besproken. De managers reageerden enthousiast op een suggestie van één van de deelnemers aan dat overleg, en zo werd het plan geboren om op zaterdag 8 oktober jl. mee te helpen in het kader van DSW Doet!

Even oefenen
Op 8 oktober jl. stond een groep van 21 kaderleden, bestaande uit managers en stafmedewerkers, klaar om de handen uit de mouwen te steken. Na een korte introductie van PostNL gingen ze aan de slag met het voorbereiden van de ingevulde Kinderpostzegelformulieren. Ondanks de instructie aan de scholen heeft het team minstens 2000 paperclips en even zoveel nietjes van formulieren gehaald. Er zat zelfs een recept voor stoofschotel in één van de enveloppen! Na het verwijderen van alle paperclips en nietjes, konden de formulieren door de scanstraat. In de middag stond de teller op meer dan 121.000 verwerkte formulieren. Daarmee was de planning ruimschoots gehaald en was het ook voor de deelnemers aan DSW Doet: Een geslaagde dag!

Kinderpostzegels
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Ruim 160.000 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren op deze manier om iets over te hebben voor een ander.

 

« Terug naar overzicht