DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW & Pro-Verkeer werken samen aan veiligheid

donderdag 31 maart 2016

Pro-Verkeer B.V. zet dagelijks verkeersregelaars in voor maximale doorstroming en optimale bereikbaarheid bij evenementen en infraprojecten. In maart 2016 startte de samenwerking tussen Pro-Verkeer en DSW met als doel het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als verkeerregelaar of parkeerbegeleider in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. De samenwerking kreeg vorm na het opleiden door Pro-Verkeer van twee DSW-medewerkers tot verkeersregelaar en elf medewerkers tot parkeerbegeleider. Alle medewerkers zijn geslaagd en ontvangen binnenkort hun certificaat.

Pro-Verkeer is een belangrijke leverancier van verkeersregelaars, coördinatoren en overige diensten op het gebied van verkeersveiligheid. De verkeersregelaars van Pro-Verkeer zijn landelijk inzetbaar. In de afgelopen maanden zijn al verschillende evenementen in de regio ZHC ‘voorzien’ door DSW van verkeersregelaars en parkeerbegeleiders van Pro-Verkeer/DSW. De samenwerking met Pro-Verkeer maakt het mogelijk dat opgeleide DSW-medewerkers steeds vaker ingezet worden als verkeersregelaar en/of parkeerbegeleider. Zo stonden onlangs een aantal parkeerbegeleiders de parkeerstroom in goede banen te leiden tijdens het small business event ‘Kansen Benutten’. Een initiatief van de RVOZ en de gemeente Zoetermeer.

Participatie in de Praktijk

Om dit project een nog grotere kans van slagen te geven, krijgen alle gemeenten binnen de arbeidsmarktregio ZHC informatie over de mogelijkheden en tarieven van de inzet van parkeerbegeleiders/verkeersregelaars van Pro-Verkeer/DSW. Ook informeren we bedrijven als evenementenbureaus en wegenbouwers over de mogelijkheden. “De inzet van medewerkers van Pro-Verkeer/DSW heeft voordelen voor beide partijen”, aldus Remco Wijnia, directeur DSW. “Aan de ene kant krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om kennis te maken met een reguliere functie. En aan de andere kant laat je als bedrijf zien dat je aan je SROI-verplichting voldoet door gebruik te maken van ‘participatie in de praktijk’”. De regio Zuid-Holland Centraal (ZHC) bestaat uit de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Voorschoten. De gemeente Zoetermeer fungeert als centrum gemeente.

SROI verplichting versus banen-afspraak

De SROI-verplichting is een contractvoorwaarde bij het gunnen van een opdracht via een Europese aanbesteding. Als een ondernemer meedoet aan een aanbesteding moet hij aangeven op welke manier hij aan de SROI-verplichting voldoet. De banen-afspraak geldt niet alleen bij een aanbesteding, maar is voor elk bedrijf met meer dan 25 werknemers van toepassing. Kabinet en werkgevers hebben in het sociaal akkoord van 2013 afgesproken om samen vanaf 2013 tot het jaar 2026 in totaal 125.000 extra banen te realiseren voor mensen met een ziekte of handicap . Werkgevers moeten voor 80 procent van deze banen zorgen. Als eind 2015 onvoldoende banen zijn gerealiseerd treedt de quotumregeling in werking. Deze regeling verplicht bedrijven met meer dan 25 werknemers om een bepaald aantal mensen met een ziekte of handicap in dienst te nemen.

 

« Terug naar overzicht