DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW & Makro samen midden in de maatschappij

donderdag 31 maart 2016

Bij Makro in Nederland werken ongeveer 5.000 medewerkers. Als partner van Ondernemend Nederland staat Makro midden in de maatschappij. Sinds 1995 – ver voor de invoering van de Participatiewet in 2015- bood Makro werk aan mensen met een aftand tot de arbeidsmarkt. Sinds 2001 werken Makro en DSW nauw samen. En met succes!

Op dit moment werken gemiddeld zes DSW-medewerkers bij de Makro in Delft. Tot voor kort werkten ze boven in de winkel, maar dat bleek logistiek te onhandig. Daarom hebben ze sinds kort een eigen plek gekregen bij de afdeling goederenontvangst. Robby Chandra, assistent manager goederenontvangst nam het initiatief. “Het is logistiek veel handiger om de DSW-medewerkers beneden te laten werken. En we kunnen de groep vanuit hier veel beter begeleiden”.

Veel handiger

Jakob van Putten, afdelingsmanager goederenontvangst is het daar roerend mee eens. “Eerst gingen de goederen met de lift van beneden naar boven om gebandaleerd te worden. En daarna gingen de goederen weer van boven naar beneden. Na de interne verhuizing werkt het logistiek gezien allemaal veel handiger. Bovendien kan Robby de medewerkers van DSW beter aansturen nu ze beneden zitten. Een bijkomstig voordeel is dat DSW-medewerker Bob Reijckers de kans krijgt om te groeien in zijn rol als meewerkend voorman”.

Het uitgebreide artikel over DSW & Makro kunt u lezen in ons nieuwe DSWerkt! magazine 60 dat in juli verschijnt.

 

« Terug naar overzicht