DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

De Levensgenieters van DSW varen met de Meervaart mee

dinsdag 20 juni 2017

De Levensgenieters, de gepensioneerde werknemers van Sociaal Werkbedrijf DSW uit de gemeente Zoetermeer, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg, hebben op 15 juni jl. met de Meervaart gevaren en beleefde een prachtige middag. De Levensgenieters genoten van de prachtige verhalen van de gids en kregen ook ruimschoots de gelegenheid om zelf verhalen te vertellen. Een van de vrijwilligers: 'Een fantastische middag en prachtig weer”.

De Meervaarder
De Gemeente Zoetermeer heeft in 2013 samen met Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer en de Haagse Stichting de Ooievaart proefvaarten in het Land van Wijk en Wouden georganiseerd. Het succes van deze proefvaarten heeft op 1 mei 2013 geleid tot de oprichting van onze zelfstandige organisatie: de Stichting Rondvaart Zoetermeer met als eigen schip de Meervaarder. De missie van de Stichting is: “een breed publiek van het polderlandschap grenzend aan Zoetermeer in al haar verschijningsvormen te laten beleven”.

DSW
Voor de mensen die - soms hun leven lang - gewerkt hebben in de beschermde omgeving van de DSW is het, na de pensionering, niet altijd eenvoudig om zelf sociale contacten te onderhouden of het weerzien met oud-collega's te regelen. Daarom organiseert een aantal vrijwilligers met ondersteuning van de DSW met enige regelmaat bijeenkomsten voor deze groep.

« Terug naar overzicht