DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Centurion, een unieke samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer en DSW

woensdag 30 november 2016

Het was feest op 15 november jongstleden bij EVO aan het Signaalrood 60 in Zoetermeer. De ondernemersorganisatie en belangenbehartiger reikte namelijk vorkheftruckcertificaten uit aan tien kandidaten met een bijstandsuitkering. Het was een bijzondere mijlpaal in het project Centurion 3. en bijzondere samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, leerwerkbedrijf DSW en EVO.

Werkritme
Drie jaar geleden ontstond vanuit de gemeente Zoetermeer het idee om honderd mensen met een bijstandsuitkering, via leerwerkbedrijf DSW, aan werkritme te helpen om vervolgens door te groeien naar regulier werk. “DSW is voor de honderd kandidaten op zoek naar passende leerwerkbedrijven. Een uitstroomteam van de gemeente, onder leiding van Chris Stam, begeleidt deze mensen. Wij zagen de kansen op de arbeidsmarkt voor tien van deze mensen dermate vergroten, wanneer zij een vorkheftruckcertificaat zouden behalen”, legt directeur Remco Wijnia van DSW uit.

OPLEIDINGEN OP MAAT
EVO is de grootste aanbieder van opleidingen op het gebied van logistiek. De kandidaten van Centurion werden binnen enkele dagen opgeleid tot vorkheftruckchauffeur. Hierbij speelde ook de taalvaardigheid een grote rol voor de mensen met verschillende achtergronden. “Onze instructeurs hebben echter veel inlevingsvermogen”, vertelt Pim van der Waal, senior manager bij EVO. “Wij weten door onze ervaring hoe wij deze personen moeten benaderen, waardoor de kandidaten met plezier naar de opleiding kwamen. Het is ook een stukje maatwerk. Is er meer tijd nodig? Dan krijgen zij dat. De kandidaten hoeven niet per se vorkheftruckchauffeur te worden, maar hebben met dit certificaat echt iets bereikt.” 

« Terug naar overzicht