Over DSW

DSW is een leerwerkbedrijf (de vroegere sociale werkvoorziening) voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan allerlei oorzaken hebben.

Bijvoorbeeld vanwege een ziekteperiode, langdurige werkloosheid of een fysieke of verstandelijke beperking. Onze medewerkers kunnen vaak prima werken en willen zich net zoals ieder ander nuttig en gewaardeerd voelen. Echter om echt aan de slag te kunnen, hebben zij soms een extra steuntje in de rug nodig.

 

Missie

De missie van DSW is om zoveel mogelijk mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt naar vermogen te laten participeren. Dat is voor iedereen anders. Het kan zijn dat iemand in de productiehal van DSW werkt of bij een opdrachtgever op locatie.

Nieuw 16 Verpakken

De partner voor opdrachtgevers

DSW is voor opdrachtgevers de partner voor organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen en invulling willen geven aan hun Social Return On Investment.

Dit kan door het uitbesteden van productiewerkzaamheden, het onderhoud van groen en gebruik maken van de detacheringsmogelijkheden van groepen en individuen.

Nieuw 8 Magazijn

De werkzaamheden kunnen worden verricht door een enkel persoon (individuele detachering) of in groepsverband (groepsdetachering). Ontwikkeling staat bij DSW voorop. Dit betekent dat we onze medewerkers waar mogelijk trainen en coachen om hen naar een zo goed mogelijk passende werkplek te begeleiden.

Wilt u weten wat DSW voor u kan betekenen, kijk dan onder het kopje opdrachtgevers of neem contact op met 1 van onze accountmanagers (zie onderaan deze pagina).

 

Samenwerking

DSW is ontstaan vanuit een gemeenschappelijke regeling van de drie gemeenten: Zoetermeer, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Momenteel bevindt DSW zich in een transitiefase.

Screenshot 2020 01 13 at 17.08.31

In 2021 gaat DSW over in een nieuw leerwerkbedrijf. Waarbij we op een andere manier nog wel blijven samenwerken met de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Ook voor ondernemers en werkzoekenden van andere gemeenten biedt DSW mogelijkheden tot samenwerking.

Contactpersonen

Leerwerktrajecten