Sociaal Werkbedrijf DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Werkgevers trainingen

De participatiewet verplicht u als werkgever om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden. Als uw bedrijf of instelling daaraan begint, dan is het van belang om dat in één keer goed te doen. Dat kan als uw mensen nog beter zijn voorbereid. Want: “Een goede voorbereiding is het halve werk”.

Wij bieden u daarom de training: Werken met mensen met een arbeidsbeperking

Geslaagde plaatsing
Het realiseren van een geslaagde plaatsing van een medewerker die niet in staat is het minimumloon te verdienen bij een reguliere werkgever, is niet altijd gemakkelijk. Voor medewerkers met een psychische arbeidsbeperking of met gedragsproblematiek is de juiste coaching/begeleiding/ondersteuning een effectieve benadering. Met het programma: “werken met mensen met een arbeidsbeperking” leren collega’s en leidinggevenden in korte tijd hoe zij een ondersteunende rol kunnen spelen. Het succes van een geslaagde plaatsing is voor een belangrijk deel te danken aan de leidinggevenden en collega’s, die een belangrijke rol spelen bij het begeleiden en ontwikkelen van deze medewerkers.

Leidinggeven aan medewerkers met psychische beperkingen
Nieuwe doelgroepen vragen nieuwe inzichten en vaardigheden van leidinggevenden. In toenemende mate is behoefte aan arbeidsontwikkeling van mensen met psychische beperkingen en gedragsproblemen. De herkenning van deze problematiek is soms lastig. Daarnaast is het lastig in te schatten hoe medewerkers zich in bepaalde situaties gedragen en gaan reageren. Juist bij detacheringen en begeleid werken is het kennen van de problematiek en het tijdig herkennen en goed ingrijpen van groot belang voor geslaagde plaatsingen.

Wat zeggen anderen over deze training?
Gemeente Leidschendam-Voorburg: “Helder uitgelegd, ik begrijp nu veel meer wat er aan de hand is met mijn medewerker en weet nu ook wat ik kan doen. Ik voel me minder afhankelijk van de jobcoach en krijg een beter contact met mijn medewerker”.
Verboon Groen Den Haag: “Fijne afwisseling met theorie en praktijk. Leerzaam hoe je gedrag anders kunt uitleggen, waardoor ik nu weet wat ik wel kan doen!”

Programma
Wie zijn de medewerkers en wat zijn hun psychische beperkingen, omgaan met de diversiteit van arbeidsbeperkingen, omgaan met gedragsproblematiek, tips en valkuilen met betrekking tot begeleiding, communicatie.

Doelgroep
Consulenten, klantmanagers, accountmanagers, leidinggevenden en toekomstige collega’s van de nieuwe medewerker.

Facts

Data: In overleg

Duur: 1-2 dagen (afhankelijk van voorkennis)

Kosten: Vraag vrijblijvend een offerte aan

Locatie: Incompany of bij DSW

Trainer: Anita Hellemons via LinkedIn - 06-81285918